submenu

spocje - 3+4 LJ


Kies samen met je kind uit de lijst van activiteiten hieronder.

Kerselaar: Kaarsen maken - 3-4 LJ - Spocje - crea - 3-4 LJ

Spocje weet dat carnavalsfeestjes tot laat in de avond/nacht kunnen uitlopen en dat hij dan best wat verlichting bij zich heeft. Daarom wil hij samen met jullie kaarsen maken. Als de feestjes dan wat langer duren dan verwacht, heeft hij tenminste kaarsen mee om voor licht te zorgen.
12 feb
09.30 uur

Workshop: Grime - 3-4 LJ - Spocje - workshop - 3-4 LJ

Op carnaval moet je niet enkel knap verkleed zijn maar natuurlijk ook onherkenbaar geschminkt. Tijdens deze workshop leer je figuren schminken en kan je oefenen op elkaar. Het is dus schminken én geschminkt worden
12 feb
09.30 uur

Film: Zootropolis - 3-4 LJ - Spocje - film - 3-4 LJ

Zootropolis is een ongewone stad. Snel merkt de optimistische Judy Hopps dat het leven voor een konijn in een politieteam van grote, stoere dieren niet gemakkelijk is. Ze wil zich bewijzen en grijpt meteen de kans om een zaak op te lossen.
12 feb
10.00 uur

De BIB is van ons ! - 3-4 LJ - Spocje - lezing - 3-4 LJ

In deze workshop neemt Silke je graag mee in haar tekenwereld. Pen en papier blijven achterwege want je krijgt eindelijk eens de kans om te-doen-wat-eigenlijk-niet-mag: op ramen tekenen! Kom je creatieve zelf ontdekken en geef mee de bibliotheek een heel nieuw jasje!
12 feb
13.15 uur

Film: E.T. - 3-4 LJ - Spocje - film - 3-4 LJ

Een buitenaards wezentje, dat drie miljoen lichtjaren van huis de weg is kwijtgeraakt. Een eenzaam 10 jarig jongetje neemt hem mee naar huis. Twee levens die nooit meer hetzelfde zijn na dit tijdloze avontuur; een vriendschap die alle grenzen overschrijdt.
12 feb
13.30 uur

Karnavalesk Striptekenen - 3-4 LJ - Spocje - crea - 3-4 LJ

In de workshop striptekenen, die wordt begeleid door een professionele striptekenaar, gaan we aan de slag met het potlood en je verbeelding. Gewapend met die twee dingen en enkele trucjes leer je al heel snel hoe een strip en haar figuren opgebouwd worden.
13 feb
09.15 uur

Workshop: Koken Zoetebekken - 3-4 LJ - Spocje - workshop - 3-4 LJ

Voor zoetebekken en dessertlovers? Een kookworkshop waar alles naar suiker smaakt! In de oven, zonder oven met mascarpone, met chocolade… en vooral ook veel kleuren! Uw taarten kunnen zo meedansen in de carnavalstoet, voor de gelegenheid de Carnavalzoet!
13 feb
09.30 uur

Kerselaar: Drum er op los - 3-4 LJ - Spocje - muziek - 3-4 LJ

Spocje wil op het carnaval meespelen op de Braziliaanse ritmes. Hij kan heel veel lawaai maken en op van alles en nog wat kloppen en slaan maar dat kan je moeilijk muziek noemen. Hij wil daarom leren hoe je ritmisch, snel en juist kan drummen.
13 feb
13.15 uur

Trefbal & Turnen - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

Monitoren van Sporeo zorgen voor een sessie turnen en trefbal. Bij het turnen wordt de hele turnzaal omgegooid in een hindernissenparcours en daarna worden er ook nog wedstrijdjes trefbal georganiseerd.
13 feb
13.15 uur

Kerselaar: Blingblingknutselen - 3-4 LJ - Spocje - crea - 3-4 LJ

Spocje wil zich tijdens de carnavalperiode verkleden. Verkleedkleren heeft hij genoeg maar iets om erbij aan te doen, mist hij nog. Hij zou graag een leuke ketting met veel “bling-bling” hebben of een leuk masker. Wil jij voor Spocje een gepaste ketting of masker maken?
14 feb
09.15 uur

Omnisport - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

De sportmonitoren van Sporeo zorgen ervoor dat de kinderen op een leuke manier in contact komen met deze omnisporten. Er worden 3 leeftijdsgebonden groepen gemaakt en om de 45 minuten schuiven de groepen door.
14 feb
09.15 uur

Juwelen maken - 3-4 LJ - Spocje - crea - 3-4 LJ

Tijdens deze activiteit gaan we aan de slag met knopen, parels, lint,… . Samen maken we een sleutelhanger, oorbellen, een leuke armband of ketting, een broche,… Nadien mogen jullie uiteraard schitteren met jullie eigen creaties!
14 feb
09.30 uur

Tennis - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

Alle kinderen van het 1ste t.e.m. het 6de leerjaar kunnen op een speelse en ontspannen manier alle facetten van tennis leren ontdekken. De begeleiding wordt voorzien door gespecialiseerde tennistrainers van TC Panorama en er wordt in groepjes van 6 kinderen per trainer gewerkt.
14 feb
13.30 uur

Lazergame - 3-4 LJ - Spocje - actie - 3-4 LJ

Sluipschutter, bodygard, lid van het speciale interventieteam of gewoon den boef. Je mag er eens goed op los schieten. “Begeleid de VIP”, “Koning”, “Hungergames”, “Reddingsmissie”…
14 feb
13.30 uur

Bezoek Cymbiflor - 3-4 LJ - Spocje - uitstap - 3-4 LJ

Wat past er beter op Valentijn dan bloemetjes? Bij Cymbiflor leer je alles over de orchidee, een speciale bloem met veel verschillende soorten. Je krijgt een rondleiding in de serres en er wordt ook gedemonstreerd hoe je plantjes moet verpotten en verzorgen
14 feb
13.30 uur

Hip Hop & jazzdans - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

De lesgevers staan te popelen om jullie nieuwe dansbewegingen aan te leren. Voor deze workshop worden er 2 leeftijdsgebonden groepen gemaakt en worden er tevens 2 dansen aangeleerd. De groepen wisselen omstreeks 10u30 van zaal en dans.
15 feb
09.15 uur

De geheimen van Maurice - 3-4 LJ - Spocje - crea - 3-4 LJ

Ontdek jij samen met serrist Maurice de geheimen van de druiventeelt? Via opdrachten in Dru!f maak je kennis met de geschiedenis van de druiventeelt. Een quiz en een lekker druivensapje sluiten het spel passend af.
15 feb
09.15 uur

Bezoek de Kerselaar - 3-4 LJ - Spocje - uitstap - 3-4 LJ

In De Kerselaar wonen heel wat personen met een handicap samen. Ze willen graag aan jullie tonen hoe ze wonen en wat ze allemaal doen. Kom je ook eens een kijkje nemen? De Kerselaar, Drogenberg 90, 3090 Overijse
15 feb
09.20 uur

Viltatelier - 3-4 LJ - Spocje - crea - 3-4 LJ

Ben je niet bang om je handen te gebruiken? Dan is vilten met de gasten van de Berken zeker iets voor jou! Met zachte en kleurige schapenwol, water en zeep, vilten we een kleurige pen die zeker niet in je pennenzak mag ontbreken!
15 feb
09.30 uur

Film: Dolfje Weerwolfje - 3-4 LJ - Spocje - film - 3-4 LJ

Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje.
15 feb
10.00 uur

Hip Hop & jazzdans - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

De lesgevers staan te popelen om jullie nieuwe dansbewegingen aan te leren. Voor deze workshop worden er 2 leeftijdsgebonden groepen gemaakt en worden er tevens 2 dansen aangeleerd. De groepen wisselen omstreeks 14u30 van zaal en dans.
15 feb
13.15 uur

Hockey - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

Het is niemand ontgaan dat hockey één van de snelst groeiende sporten in België is. Zeker na de schitterende prestatie van de Red Lions op de Spelen in Rio. Zin om deze toffe teamsport eens te proberen?
15 feb
13.30 uur

Drums Alive + Bosspel - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

rums alive is een leuke manier om te werken aan ritme en coördinatie. We trommelen met drumstokken op een fitbal op muziek. Superleuk om te doen! De sessie Drums Alive wordt gecombineerd met een leuk bosspel in het Zonienwoud.
15 feb
13.30 uur

Digigames - 3-4 LJ - Spocje - spel - 3-4 LJ

Gamen, maar dan groter en luider! We toveren onze kleine zaal om tot een echte ‘game room’, waar de Chiro Jezus-Eik een virtueel WK voetbaltornooi organiseert. Er zal mogelijkheid gecreëerd worden om te oefenen voor dit spelletje.
15 feb
13.30 uur

Freaky Fotografie - 3-4 LJ - Spocje - workshop - 3-4 LJ

Komt dat zien! Uniek in de wereld! Vrouw met baard! Man met 2 hoofden! Kind met 6 armen en 8 benen! Laat je inspireren door de freakshows van oude kermissen en circussen. Je bent zowel fotograaf als model. Door middel van simpele fotografische trucjes maak je je publiek wijs dat je de gekste freaks
15 feb
13.30 uur

Film: Paddington 2 - 3-4 LJ - Spocje - film - 3-4 LJ

Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy.
15 feb
14.00 uur

Mountainbike - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

Tijdens deze keicoole workshop worden heel wat kneepjes en technische vaardigheden aangeleerd. Hoe neem ik een steile helling? Hoe raak ik veilig langs die boom? … Er wordt ook aandacht besteed aan het onderhoud van je fiets, het eetgedrag van een wielrenner, etc.
16 feb
09.00 uur

Film: Turbo - 3-4 LJ - Spocje - film - 3-4 LJ

De film gaat over een gewone tuinslak die erover droomt de snelste slak ter wereld te worden. De Indi 500 winnen, daar droomt toch elke slak van? Door een gek ongeluk zou die droom wel ‘s werkelijkheid kunnen worden.
16 feb
09.30 uur

Mountainbike - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

Tijdens deze keicoole workshop worden heel wat kneepjes en technische vaardigheden aangeleerd. Hoe neem ik een steile helling? Hoe raak ik veilig langs die boom? … Er wordt ook aandacht besteed aan het onderhoud van je fiets, het eetgedrag van een wielrenner, etc.
16 feb
13.00 uur

Kerselaar: Vlaamse Kermis - 3-4 LJ - Spocje - crea - 3-4 LJ

Het is Spocje zijn laatste dag bij ons. Vanuit Overijse trekt hij naar alle carnavalfeesten in binnen- en buitenland. Om dit aan te kunnen moet hij aan zijn conditie gaan werken en bewegen. Hij is dan ook blij om samen met jullie er nog een laatste maal vol tegenaan te gaan op de Vlaamse kermis.
16 feb
13.15 uur

Zwemmen - 3-4 LJ - Spocje - sport - 3-4 LJ

Een bezoek aan het Begijntjesbad betekent genieten in een mooie sfeervolle omgeving met het hele gezin, alleen of met vrienden! De monitoren zullen met de kinderen van het 3de t.e.m. het 6de leerjaar in het 25 meter bad zwemtechnieken aanleren en spelletjes spelen.
16 feb
13.15 uur

Levende Stratego - 3-4 LJ - Spocje - actief - 3-4 LJ

Dit actieve loopspel is gebaseerd op het bordspel Stratego. Elke groep heeft zijn kamp en daagt van daar andere deelnemers uit. Alles hangt af van je rol in het spel. Misschien ben je wel de hoogste in rang of beter nog, de bom! Vergeet natuurlijk je eigen vlag niet te beschermen.
16 feb
13.30 uur

Film: Rio 2 - 3-4 LJ - Spocje - film - 3-4 LJ

Blu en Jewel verlaten met hun drie kinderen Rio de Janeiro om een reis door het Amazoneregenwoud te maken. Jewel wil haar kinderen laten zien waar ze vandaan komen. Maar de andere dieren in het regenwoud voelen zich bedreigd in hun leefgebied. Ook aartsvijand Nigel de Kaketoe is terug voor wraak.
16 feb
13.30 uur