Bokashi

Lezing VELT

Kom meer te weten over bokashi, een Japanse manier van compost maken, of eerder 'compost fermenteren'. Alle leven op aarde bestaat uit micro-organismen. De eerste ontstonden zo’n 3.800 miljoen jaar geleden. In zowel de compost als de bokashi zijn er miljoenen micro-organismen aanwezig.

Wat maakt hen tot vrienden?

Dat ontdek je tijdens deze reis door de wereld van de micro-organismen. Het mengen van je compost en boskashi geeft ongeziene voordelen voor je tuin, zowel voor de grond als voor de gewassen.

Waarom is bokashi zo waardevol? Waarom is het een uitstekende bodemverbeteraar? Waarom maakt bokashi de bodem ‘gezond’? Hoe maken we zelf bokashi en wat kunnen we doen met het bokashisap? Dat en nog veel meer kom je te weten in deze voordracht.

Welkom in de kringloop natuur>mens>natuur waarbij we met zijn allen de microbiële diversiteit verhogen en onze bodem en onszelf voorzien van gezond leven.

Datum

Prijzen

  • Basistarief: € 5,00

Locatie

GC de Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse

Ontdek ook