submenu

Bosplus - Dans in het bos

Op 17 en 18 oktober duiken BOS+ en Company Tumbleweed (Angela Rabaglio en Micaël Florentz) het bos in. Ze nemen je mee voor een verrassende wandeling en dansoptreden in het unieke landschap van het Geografisch Arboretum van het Zoniënwoud. Afspraak om 14 uur en om 16.30 uur voor een wervelende namiddag in een magisch kader.
Company Tumbleweed brengt ‘The Gyre’
‘The Gyre’ is een dansduet dat geëvolueerd is vanuit één simpel idee: stappen. Vanuit die eenvoud leidt het ons geleidelijk en delicaat binnen in een werveling van tijd en worden we ons bewust van een compleet universum. Elke beweging, elke draai, drijft de twee dansers tot elkaar; hun lichamen worden één. De lijn die de ene van de andere onderscheidt, wankelt, vervaagt, en uiteindelijk verdwijnt ze.

Elke voorstelling begint en eindigt letterlijk aan de bosrand. We laten de deelnemers – bij voorkeur in stilte en met de gsm op slaapstand – alleen of in hun bubbels een parcours van 1,7 km doorheen het Zoniënwoud wandelen tot aan de plaats van de opvoering. Op die manier kunnen ze de aanwezige natuur echt laten binnenkomen. Zo is het bos, veel meer dan een mooie achtergrond, een integraal onderdeel van de voorstelling.
De dansvoorstelling zelf duurt een klein half uur, waarna de deelnemers – opnieuw alleen of in bubbels – via een ander pad van ca. 1,7 km terug naar de plaats van vertrek gebracht worden.
Voor mensen die slecht te been zijn, is de wandeling wellicht niet mogelijk. Hen wordt aangeraden contact op te nemen met de organisatoren, zodat we voor een alternatief kunnen zorgen en zij de dansvoorstelling alsnog kunnen meemaken.
Elke voorstelling (wandeling + dans) duurt ca. 1 ¼ uur à 1,5 uur.
Draagt dus best stevig schoeisel of laarzen, en kleding die aangepast is aan het weer en tegen een stootje kan.
Er is parkeergelegenheid aan Parking de Flos (Witherendreef 11) en in de omliggende straten, maar hou er rekening mee dat op weekenddagen parkeerplaatsen in de buurt van GC de Bosuil schaars kunnen zijn. We raden aan om voldoende tijd uit te trekken en zo duurzaam mogelijk naar de locatie te komen, d.m.v. carpooling of met de fiets of het openbaar vervoer. Op de pagina met de inschrijvingen vind je uitgestippelde veilige fietsroutes door het Zoniënwoud.
Uiteraard zorgen we ervoor dat het evenement coronaveilig kan verlopen. Vergeet zeker je mondmasker niet!

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan via www.bosplus.be.

Dans in het Bos is een initiatief van BOS+ en Tumbleweed, met de steun van GC de Bosuil, de Koninklijke Schenking, Les Brigittines en De Dag van het Zoniënwoud.

datum

praktische info

adres

GC Bosuil en zoniënwoud

prijs

  • gratis