submenu

Steven Van Herreweghe - De Droom van Philo

Deze voorstelling zal verplaatst worden naar 31 maart 2021. Tickethouders worden gecontacteerd. Nieuwe tickets kunnen gekocht worden vanaf 8 juni 2020.

In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om, en hij krijgt een ingeving waardoor hij de basis legt voor de televisie. Hij gaat aan de slag en creëert zo een van de grootste uitvindingen van de 20e eeuw. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven Van Herreweghe. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van de televisie te horen. 

In ‘De droom van Philo’ brengt ‘tv-zot’ Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe tv mensen heeft doen vliegen of hun leven compleet heeft verwoest. Het wordt een rollercoaster van verhalen en fragmenten waarin Van Herreweghe de strafste en meest onthutsende tv-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht houdt. Bereid je voor op zingende politieagenten, Britse naakte kindervrienden, Duitse Tiroler tongen en Japanse schoeneters. 

‘De droom van Philo’, een ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme show waarin Steven Van Herreweghe zijn passie voor tv eindelijk combineert met zijn eerste liefde: het theater. Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten. 

datum

  • verplaatst

praktische info

genre

Abo 19-20, theater

adres

GC de Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse

prijs

  • Kassa: 22 euro
  • Voorverkoop: 20 euro
  • Abotarief: 18 euro