submenu

Fashionswap - Kledingruil voor vrouwen-mannen-accessoires

FASHIONSWAP - KLEDINGRUIL VROUWEN-MANNEN-ACCESSOIRES

De mode-industrie heeft een zeer grote impact op het klimaat. Niet alleen zorgt de textielsector voor ontbossing, verdroging, vervuiling… het is ook een sector met een enorme afvalproductie. Dat heeft vooral te maken met de manier waarop we met kleding omgaan. Kleding is een wegwerpproduct geworden. We kopen nieuwe kleren voor één feestje, en negeren zo het grondstoffengebruik, de milieu-impact en de weg die deze kleding heeft moeten afleggen om tot bij ons te geraken. Consumptie zonder grenzen dus. Dit eindigt met grote afvalhopen...

Heb je kleren in je kast hangen die je niet meer aandoet, maar die wel nog in goede staat zijn? Kom je kleren dan ruilen op de FashionSwap. Zo doen we samen aan CONSUMINDEREN! In plaats van dat leuke kledingstuk dat je toch niet gebruikt te vervangen door iets nieuws uit de winkel, kan je het hier ruilen!

Wil je liever niet ruilen, maar heb je wel kleren die je niet meer aandoet en die weg mogen? Donaties zijn altijd welkom! Je kan er iemand gelukkig mee maken op de FashionSwap of het gaat mee naar het goede doel erna.

Hoe werkt het?

Schrijf je in voor 29/3 via deze link

Op 31 maart kan je tussen 11u00 tot 13u00 je kleren binnen brengen in het GC de Bosuil (ingang achteraan via Parking de Flos), en geven we je punten in ruil hiervoor. Dit op basis van het type kledingstuk, de staat waar het zich in bevindt, het materiaal, het merk, etc.

Om 13u30 begint de ruil en kan je met de gekregen punten 'nieuwe' kledingstukken kopen (aldus ruilen).

Om het beste eruit te halen en zodat iedereen tevreden naar huis gaat, accepteren we enkel kleren in GOEDE staat ( miskoopjes, weinig gedragen kleren, niets stuk of met vlekken ....) .

Wat als je niets vindt?
Je kan je eigen kleren terug 'kopen' indien deze nog beschikbaar zijn en je kan je punten bijhouden voor de volgende FashionSwap in de regio!

Wat gebeurt er met de kledingstukken die over zijn?
Kleren die overblijven gaan naar een goed doel, dat binnenkort bekend gemaakt wordt!

Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de keuze en hoe meer kans je hebt om met een nieuwe outfit naar huis te gaan! Maak er een gezellige dag van en nodig vriend(inn)en of familie uit.

Ervoor of erna kan je gezellig iets eten en drinken in de cafetaria, je licht opsteken op de Eco Info Beurs, eens rondneuzen op de tweedehandsbeurs voor kinderkleding en speelgoed of misschien wel een workshop meepikken. Daarnaast zal ook het Repair Café doorgaan in de tentoonstellingsruimte van GC de Bosuil.

Meer info en tickets 

Alvast tot dan!
Het FashionSwap Team

datum

praktische info

genre

R Bruikdag

adres

GC de Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse

prijs

  • gratis