submenu

Film-Gruwelijke rijmen-1-4LS-Fluo groen - Film

Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, groot-moeders of kleine kinderen? Jacob is verliefd op zijn buurmeisje Assepoester, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten. Naar het bekende boek van Roald Dahl.

Ouders toegelaten.

Aantal deelnemers: 200

Locatie: CC Den Blank

Datum: donderdag 7 maart 2019

Prijs: 4 euro

Uur: 10 uur

Einduur: 11.05 uur

Persrecensie:

Wist je dat Roodkapje eigenlijk een killer is? En dat een van de drie biggetjes het tot corrupte bankier heeft geschopt? En dat de jager uit Sneeuwwitje het hart dat hij aan de boze koningin gaf bij de slager kocht? Dat kom je allemaal te weten in deze heerlijk stoute geanimeerde sprookjesparodie gebaseerd op het dunste boekje van De GVR-auteur Roald Dahl en zijn vaste illustrator Quentin Blake.

De tweedelige intrige begint in een café waar de boze wolf een babysitster met een sprookjesboek aantreft. Hij dringt zich een beetje op en klaagt dat het boek bol staat van zoetelijke onzin. Hij besluit haar dan ook de waarheid te vertellen over Roodkapje, Sneeuwwitje, de drie biggetjes en andere sprookjesfiguren.

Op het moment dat de wolf zijn verhaal verteld heeft, zitten we slechts in de helft van de film en merken we dat het geen toeval is dat de snoodaard in het café aankwam. Want naast een parodie is Gruwelijke rijmen ook nog een slimme wraakthriller, weliswaar helemaal aangepast voor de oortjes , en nu ook oogjes, van jonge kinderen.

Regisseur Jacob Schuh en Jan Lachauer hebben echt hun best gedaan om met een beperkt budget kwaliteit af te leveren, geen eenvoudige taak in het Pixar-tijdperk. Maar zowel kinderen als begeleidende volwassenen zullen daar weinig commentaar op geven, want ze zullen helemaal opgeslorpt worden door het heerlijk krankzinnige verhaaltje.

De film duurt bovendien slechts een uur, wat perfect is voor heel jonge kinderen. Uiteraard moeten ouders zelf inschatten wat hun kroost aankan. Roodkapje heeft namelijk een geweer en er zijn een aantal bekende sprookjesfiguren die vroegtijdig aan hun einde komen. Maar de regisseurs wisten die duistere zijde van het verhaal handige te counteren met vrolijke absurditeiten.

De beste aanmoediging om straks alle Roald Dahl-kinderboeken voor te lezen!

datum

praktische info

adres

Den Blank Schouwburg
Begijnhof 11
3090 Overijse

prijs

  • Voorverkoop: 4 euro
  • Spocje 1ste 2de leerjaar: 4 euro
  • Spocje 3de 4de leerjaar: 4 euro