submenu

Cie Eguimodanz/Performing group - Aires deTango

Tango … en zoveel meer.
De vertoning Aires de Tango is een pure symbiose van dans, muziek en video. Een danspaar showt een opvolging van tableaux vivants, gaande van realistisch tot sprookjesachtig. Met twee nimmer aflatende constantes : elegantie en creativiteit. Een première in de wereld van de tango.
 
Het danspaar Monik en Dante Dominguez vergast zijn publiek op een choreografie vol passie, ontroering , sensualiteit en authenticiteit. Het duo is van Argentijnse origine en een stel, zowel op scène als in het leven. Hun lichamen botsen, vloeien in elkaar, en worden één. Voor de toeschouwer pure emotie troef.
 
Een waar hedendaags spektakel, gegrepen uit de wereld van de tango, een waaier van muziek, avant-garde video en sensuele mise-en-scene. Met een toets humor … tot in het absurde maar altijd doordacht. Resultaat : een magische show, met lichamen die beelden worden en video-projecties realiteit. U moet het zien om het te geloven.
 
Een collectief van interculturele artiesten.
 
Het team bestaat uit kunstenaars uit Argentinië, Duitsland en België en kan prat gaan op internationale professionele ervaring.

MEMORANDUM

Aires de Tango is een voorstelling ontleend aan het universum van de tango en is een wervelende show van beeld en geluid, gebracht door een danspaar dat een spetterende opeenvolging van realistische tot betoverende taferelen brengt.
 
De troep bestaat uit een intercultureel collectief van Argentijnse, Duitse en Belgische artiesten.
Aires de Tango is een fascinerend schouwspel dat een waaier van emoties tot leven brengt. Sentimenten zijn vaak totaal verschillend, contradictorisch zelfs en vullen elkaar toch steeds weer aan, ze kruisen elkaar voortdurend… de essentie van het leven zelf en het archetype van de tango.
Aires de Tango brengt deze dans in zijn puurste, soberste expressie. Gelaagdheid, kleuren, parfums versmelten met de lichamen van de dansers – een symbiose van confrontatie, harmonie, en herkenning.Een voorstelling vol extremen, steeds weer op het randje van wat fysiek en dramaturgisch mogelijk is voor elk van de twee dansers.
Het melodramatische karakter van de tango verleent nog meer kracht aan de vertolking van dit unieke schouwspel.
Een wereld van voortdurende tegenstellingen en ontzaglijke frustraties waar het begrip van het leven op het imaginaire is geënt en die nauwelijks met de realiteit overeenstemt.

DISTRIBUTIE
 
Choreografische en artistieke leiding, mise en scène :
Leandro Kees
Dante & Monik Dominguez
 
Dansers :
Dante & Monik Dominguez
 
Audio-visuele creatie :
Martin Rascher
 
Audio creatie & arrangement :
Martin Rascher
 
Scenografie & belichting :
Charlotte Plissart
 
Kostuums :
Ligia Bumbu
Dara Mansic
 
Met de medewerking van :
La Cie Eguimodanz,
Performing Group
 
In co-productie met :
Le Théâtre des Riches Claires
 
Duur :
1h05
 
Doelgroep :
Deze voorstelling is vooral visueel en sonoor en richt zich tot een breed internationaal publiek. Tango is op dit moment zeer gemediatiseerd en biedt dus indrukwekkende publicitaire opportuniteiten.De opzet van het spektakel is van dien aard dat het kan opgevoerd worden in theaters, culturele centra, op festivalstickets

praktische info

genre

te gast

adres

GC de Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse

prijs

  • Voorverkoop: 15 euro